Sportadviezen

Sportieve tips nodig? Ontdek sportadviezen

Snorkelen met kinderen: hoe doe je dat?

Genieten van een dagje of een vakantie aan zee met kinderen is vaak synoniem met een zwempartij, een zandkasteel en het verzamelen van schelpen... Vind je het moeilijk om hier wat variatie in aan te brengen? Heb je al eens gedacht aan snorkelen? Een snorkel, een duikbril, zwemvliezen en wat voorzorgsmaatregelen... Meer heb je niet nodig voor deze sportieve en educatieve activiteit samen met je gezin. Lees hier hoe je je leerling-duikers leert hun zwemvliezen te gebruiken…

Snorkelen
23 July om 10:46

10 goede redenen om te lopen op vakantie

Is vakantie voor jou eerder het zalige nietsdoen dan sporten en zweten? Dat mag uiteraard, maar wist je dat lichaamsbeweging, en dan vooral hardlopen, tal van heilzame effecten heeft tijdens deze rustige periode. We zetten hier even de 10 redenen op een rijtje waarom je loopschoenen absoluut mee moeten in je reistas!

Joggen
16 July om 11:53

Hoe kies je je snorkeluitrusting?

Wil je het snorkelen ontdekken en je verdiepen in de onderwaterwereld? Dan is het heel belangrijk dat je de juiste uitrusting kiest voor je vertrekt op je ontdekkingstocht!

Harpoenvissen
10 July om 16:07

Mijn eerste triatlon: hoe bereid ik me voor?

Ziezo, je hebt beslist en gaat meedoen aan je eerste triatlon, mooi zo! In deze fase stel je jezelf ongetwijfeld duizend-en-één vragen, te beginnen met de volgende: hoe bereid ik me nu voor? Hoe trainen, welk materiaal heb ik nodig, hoe ziet de wedstrijd eruit, ...

Triathlon
04 July om 11:01

Wat is fresh and black?

Weet jij wat Fresh & Black inhoudt? Door de uitvinding van Quechua en Decathlon zorgt onze 4 laags tentdoek ervoor dat jij donkerder en koeler in je de tent kunt slapen.

Bergtrekking
01 July om 15:36

Bergwandelen op vakantie

Ben jij van plan om te gaan bergwandelen deze vakantie? Lees hier hoe je het beste van start kunt gaan!

Bergwandelen
24 June om 13:42

Zo onderhoud je je yogamat!

Zweet, transport, stof, bacterieën, verschillende ondergronden... Een yogamat moet vaak veel doorstaan. We geven je een paar tips om het beste uit je yogamat te halen.

Alle sporten
20 June om 09:07

Wat is atletiek?

Atletiek is mythisch, universeel ... een sport die onze nieuwsgierigheid om vele redenen aanwakkert.

Hardlopen
14 June om 16:18

Vier alternatieve looptrainingen!

Een lange duurloop kan wonderen doen. Zowel op mentaal als fysiek vlak is de duurloop onmisbaar voor elke loper. Maar het is lang niet de enige bruikbare looptraining! Als je de duurlopen te eentonig vindt, of als je sneller wil gaan lopen, kun je best minstens één keer in de week voor een andere trainingsvorm kiezen. Hier zijn vier alternatieve looptrainingen!

Joggen
13 June om 07:52

Kanoën in zweden

Iedereen wil tijdens zijn vakantie even ontsnappen aan alle rush en genieten van de nodige rust. Wij probeerden het kano & kampeer-concept uit voor een week in de wondermooie omgeving van Zweeds Värmland.

Stand up paddle in wedstrijd
07 June om 09:48

Welke zwemslag voor welke spieren?

Zwemmen is de perfecte sport om al je spieren te trainen. Dat klopt, maar weet je ook met welke zwemslag je welke spieren traint?

Aquagym
06 June om 07:42

Massage om te herstellen

Sporten is gezond. Niemand wil echter last hebben van blessures. Het liefst willen we zo snel mogelijk herstellen om beter van de positieve effecten van sport gerbuik te maken en ons topfit te voelen.

Triathlon
03 June om 09:14
  • Login