Wat is fresh and black?

Bergtrekking
01 July om 15:36

Weet jij wat Fresh & Black inhoudt? Door de uitvinding van Quechua en Decathlon zorgt onze 4 laags tentdoek ervoor dat jij donkerder en koeler in je de tent kunt slapen.

Zoals in het filmpje wordt uigelegd, is het tentdoek van de Fresh & Black tent gemaakt van een speciale stof. De stof heeft 4 lagen en elke laag heeft weer een functie:Laag 1De buitenste laag van de tent is gemaakt van polyester. Polyester reflecteert de straling van de zon. Hierdoor is het minder warm in de tent en is de tent ook donkerder van binnen.Laag 2De tweede laag van de tent is Titanium dioxide. Deze laag reflecteert de straling van de zon en zorgt ervoor dat het minder warm wordt in de tent.Laag 3De derde laag zorgt ervoor dat het binnen donkerder blijft. Dit komt door het "black" carbon doek.Laag 4De vierde laag bestaat uit alminium wat de warmte van de zon reflecteert.

HOE KOEL IS FRESH?

De binnentent van de Fresh & black warmt minder snel op. Dus een 2 seconds Fresh & Black tent zal tot maximaal 17 graden Celsius koeler zijn dan een normale 2 seconds tent. Hoe groter de tent, des te moeilijker het temperatuurverschil te halen is. De familietent met Fresh & Black zal 10 graden minder opwarmen in vergelijking met een normale familie tent.  Hoe werkt de Fresh techniek?Door het 4 laags systeem wordt de stralingswarmte van de zon weerkaatst. Hierdoor warmt de tent in de ochtend minder op. Dit houdt niet in dat de tent de hele dag koel blijft. De fresh & black tent is geen koelkast en de tent heeft ook geen verborgen aircoditioning. Zodra de rits van de tent open gaat komt er warme lucht in. Kortom, de Fresh techniek ervoor dat de tent minder snel opwarmt dan een normale tent. Hierdoor kun je langer slapen in de tent, terwijl mensen met een normale tent allang hun tent zijn uitgebrand.   

HOE DONKER IS BLACK?

99,9% van het licht wordt tegen gehouden, hierdoor is het pikkedonker in de tent. Doordat de slaapcabine verduisterd is, heb je een heerlijke nachtrust. 

Hoe werkt de black techniek?
Zoals hierboven wordt uitgelegd zijn er 4 lagen. De derde laag heet "black" carbon en deze laag absorbeert het licht van de zon. Door deze laag blijft het 99,9% donkerder in de tent. Bij de familie tenten is het alleen donker in de slaapcabines. Buiten de slaapcabines is het dus licht en kun je gezellig met elkaar zitten.

Wat is het nadeel?

Het enige nadeel van de Fresh & Black tenten is dat de tenten zwaarder zijn. Zo weegt een gewonen 3-persoons pop-up tent 3,6 kg en een Fresh & Black 3-persoons pop-up tent weegt 4,2 kilo. Het verschil is dus 600 gram. 

Martijn
Product expert Quechua Decathlon Apeldoorn

Fresh & Black technologie in de tenten van Quechua zorgt ervoor dat de 's nachts afgekoelde lucht in de tent 's ochtends veel minder snel opwarmt door de opkomende zon. Het verschil in temperatuur kan oplopen tot wel 17°C bij de kleinere tenten; een gewone tent warmt op, een Fresh & Black blijft koel.
De verduisterde slaapcabine zorgt er daarnaast voor dat je minder snel wakker wordt door het licht.

Bekijk nog meer kampeer adviezen! 

Hoe zet je een tent goed op?

Hieronder vind je enkele tips om je tent goed en in een handomdraai op te zetten!

Backpacken
01 April om 12:26

BINNENKORT KAMPEREN? EERST JE TENT CONTROLEREN!

Een checklist om verassingen tijdens het kamperen te voorkomen, zodat je zorgeloos kan gaan genieten.

Tropische trekking
29 March om 16:06

Hoe onderhoud ik een tent?

Je hebt een tent gekocht en je kampeervakantie zit er helaas alweer op. Je wilt je tent opbergen en ervoor zorgen dat je tent zo lang mogelijk mee gaat. Wij geven je een aantal tips die ervoor zorgen dat je maximaal kunt genieten van je volgende vakantie.

Trekking meerdere dagen
06 September om 10:25

Hoe kies ik een trekkerstent?

Als je een trekkerstent wilt gaan kopen en je weet nog niet precies waar je op moet letten, dan is deze gids perfect voor jou! Wij geven je namelijk de nodige tips die je zullen helpen bij het uitkiezen van een trekkerstent.

Backpacken
11 August om 13:59

Hoe kies ik een tent?

Tenten bestaan in verschillende vormen en maten, graag helpen we je de geschikte tent voor jou te kiezen. Om de juiste tent te kiezen moet je weten welke eigenschappen voor jouw belangrijk zijn en in welke omstandigheden je de tent gaat gebruiken.

Woestijntrekking
12 April om 10:28

Je 2 seconds tent eenvoudig opvouwen.

De eerste keer is het niet makkelijk om je 2 seconds tent weer op te vouwen. Wij geven je een aantal tips die je hopelijk helpen bij het opvouwen van een vouwtent.

Trekking meerdere dagen
04 November om 15:08
  • Login