Je rugtas voorbereiden: de essentiele items voor je wandeltocht

Bergwandelen
18 February om 15:59

With the help of their partner Mountain Guides, Quechua provides a list of essential items for your backpack.

KIES DE JUISTE RUGTAS ALS JE EEN DAGTOCHT GAAT MAKEN

Voor een korte wandeling tot 1 dag raden we je aan om een kleine rugtas (tot 20 liter) mee te nemen zodat je bepakking licht blijft. Wanneer je ook de benodigdheden van andere wandelaars of kinderen moet meenemen kan een rugtas van 20 tot 40 liter echter meer geschikt zijn. Hieronder vind je een aantal essentiele items om mee te nemen tijdens je wandeling.

DE UITRUSTING:

Maak gebruik van het 3 lagen systeem wanneer je gaat wandelen zodat je zeker weet dat je warm en droog blijft. Welke kleding geschikt is hangt af van het weer: een fleece trui of vest, een waterdichte jas of windstopper en een extra wandelshirt zijn meestal goede keuzes.   Verder zijn de volgende items aan te raden tijdens een wandeling:   - Een pet, hoed of hoofdband - Een paar handschoenen als je op hoogte loopt of als het koud is - Een zonnebril - Zonnebrandcreme - Insectenspray - Een paar wandelstokken

ETEN EN DRINKEN:

Natuurlijk is het van groot belang om goed te eten en drinken tijdens je wandeling. Een aantal repen en fruit zijn goede snacks voor tijdens het wandelen. Vergeet ook niet om per persoon 1 tot 2 liter water mee te nemen (afhankelijk van het weer).

VEILIGHEID:

Een volle mobiele telefoon om eventueel een noodnummer te kunnen bellen is absoluut aan te raden. Verder kunnen basis EHBO spullen van pas komen - zeker als je wat verder buiten de stedelijke gebieden komt - zoals pleisters, desinfecterende spray, kompressen en paracetamol. In het donker is een hoofdlamp van groot belang en voor noodgevallen kan ook een reddingsdeken een goede toevoeging van je wandeluitrusting zijn.

  • Login